22 авг. 2005 г., 23:46

Русалка 

  Поэзия
770 0 1

Грохота на бурните вълни
разкъсва яростта на тишината,
а рулера безкрайно се върти
на кораба потънал в глъбината.

Луната е разпуснала коси
и хвърля върху корпуса позлата.
Ръждивата й сянка му тежи
студена е и мъчна, неизпята.

На мачтата изправена стои
русалка и пошива дълго в мрака
платната на красивите мечти,
с които на брега си той я чака...

© Йоанна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??