5 дек. 2016 г., 13:45

Русе през декември 

  Поэзия » Другая
367 1 8

Тъжен град.
Свити в себе си хора, 
като щъркели,
закъснели да отлетят.
На брега на реката
мечтите
по мачти на кораби,
са накацали.
И болят
от напукани рокококо
жълто-сиви фасади
със високи празни

прозорци – очи.
Кански студ.
Леден Дунавски вятър
подгонва

по площада умората.
Сняг вали.

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??