Руснаците, не могат без война.
Враждуват със съседните народи.
С войни забравят тежката воня
от блатото на своите несгоди.
Живеят във отдавна рухнал свят.
Харесват си бардаците в страната.
Погромите за тях са опиат,
а водката е - радост за душата.
Те винаги - на запад търсят враг,
в богатите и “зли капиталисти”
Макар и да живеят във Гулаг,
за тях светът е пълен със фашисти.
Нападат всеки скъсал с тях съсед.
Воюват и със своите поети.
С претенции - за нов световен ред
раздават милосърдие с ракети.
Но този път, не случиха с врага:
Украйна се превърна в едър залък.
Зад нея е застанал днес света!
И шансът на диктатора… е малък.
Юри
Йовев
Февруари
2023 г.
© Yuri Yovev Все права защищены