Опасно близко е краят отново
Опасно близки бяхме и с теб
Бих могъл да започна отново
Временно мъчен, далеч и с без теб
Всичко се движи - живот на ръба
С теб неподвижно живях във мига
Щаслив в меланхолия, бърз в неподвижност
Жив е споменът за детска наивност
Грешки от гордост и его-пасивност
Невидима за чуждото око агресивност
Сега е различно - всичко се движи
Донякъде и ти за това се погрижи
Както се движи, така и ще спре
Като платноходка в неподвижно море
Бури ще има - това е неизбежно
Ще преплувам и тях с тиха небрежност
Ще преплувам и ще стигна до някакъв бряг
Лежейки до друга във белия сняг
Със спомен в сърцето, спомен за теб
Временно мъчен, далеч и с без теб.
© Kiril Stoyanov Все права защищены