1 мая 2008 г., 13:04

С цвят на увяхнали рози 

  Поэзия » Любовная
858 0 6

В тъмната нощ

с цвят на нощни пеперуди,

ти ме нарани

със думи

и ме изостави...

И потънах

в нищото,

в черната бездна

на безкрая,

от където

няма завръщане...

тъй далече от рая...

А аз те обичах,

СЛЪНЦЕ

мое,

ненагледно...

Защо ме изгуби

в тъмното

скръбно,

непрогледно...

А аз

продължавам

пак

да те обичам,

СЛЪНЦЕ

мое

ненагледно...

И в сърцето ми

вместо светлина,

скръбни следи

ти ми остави,

безпределна тъга

и в душата ми

пясъчни бразди

направи

от бездъждовни

южни ветрове

и каменно Слънце

за спомен ми остави,

не да ме топли

с лъчите си,

а да ми тежи

в моите чернопеперудени

дни...

И в спомените ми,

с цвят на увяхнали рози,

ти ме изостави

и в мига на отчаяние,

в тъмнината на нищото,

в очите си открих

накацали

пеперудени сълзи...

Lina Vira Assa Amy

© Евелина Аврамова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??