21 июн. 2023 г., 13:30  

С какво римува се ... ? 

  Поэзия
308 1 1

- С какво римува се щом с шум и вик

издънил се юнашки политик

кандидатира се за нов мандат?

- Римува се със мощен шут отзад.

 

- Щом на държава друга служи той,

а съвестта оставя го в покой,

измива си ръцете кат Пилат?

- Туй явно се римува със "предат".

 

- "Посолство" c "Харвард" ти римуваш. Ех,

не схващам  смисъл - сигур' оглупех.

- Спомни си за "предат" и "шут отзад"

и сам ще се досетиш, момко млад.

© Владимир Костов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??