- С какво римува се щом с шум и вик
издънил се юнашки политик
кандидатира се за нов мандат?
- Римува се със мощен шут отзад.
- Щом на държава друга служи той,
а съвестта оставя го в покой,
измива си ръцете кат Пилат?
- Туй явно се римува със "предат".
- "Посолство" c "Харвард" ти римуваш. Ех,
не схващам смисъл - сигур' оглупех.
- Спомни си за "предат" и "шут отзад"
и сам ще се досетиш, момко млад.
© Владимир Костов All rights reserved.
The work is a contestant: