Перо от Гарван кацна на дланта ми -
небето ме докосна...
Ружа Велчева
В Пловдив бях отнесен,
да слушам лекторът чудесен.
Ваклуш Толев, за Пътя на Мъдростта.
Че той не е лек и не е шега.
На семинара се разбра,
че ще има курс за ТанГ-Ра.
Любопитсво ме обзе,
Какво ли ще се разбере?
За този Бог ,,езичен,, ,
за неговия лик митичен.
Там Дойчо обясни.
Как ТанГ-Ра бди,
а огледалото си ти.
Светът да се огледа в теб
и да види своя ред.
И ти да видиш твойто място,
със света да си наясно.
Орелът¹ на Рила ни заведе,
а там след дервишкото въртене.
Разхождайки се сам ,
получих знак ,Шаман².
© Момчил Милчов Все права защищены