Oct 1, 2018, 11:22 AM  

с.м. 

  Poetry
647 1 0

Перо от Гарван кацна на дланта ми -

небето ме докосна...

          Ружа Велчева

 

В Пловдив бях отнесен,

да слушам лекторът чудесен.

Ваклуш Толев, за Пътя на Мъдростта.

Че той не е лек и не е шега.

На семинара се разбра,

че ще има курс за ТанГ-Ра.

Любопитсво ме обзе,

Какво ли ще се разбере?

За този Бог ,,езичен,, ,

за неговия лик митичен.

Там Дойчо обясни.

Как ТанГ-Ра бди,

а огледалото си ти.
Светът да се огледа в теб

и да види своя ред.

И ти да видиш твойто място,

със света да си наясно.

Орелът¹ на Рила ни заведе,

а там след дервишкото въртене.

Разхождайки се сам ,

получих знак ,Шаман².

 

 

 

© Момчил Милчов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??