Нова година, свидни моменти.
Влакът замина - тъжна комета.
Чужди неволи, малки монети.
Всеки разменя, търси карети.
Дяволът сам е, план очертава.
Ангелът там е, облак спасява.
Кой търси облак в своята зима.
Искам и малко снежинки да има.
Пътят дъга е - светла и чиста.
Низ колелца - светлочели мъниста,
пеят в цветята - трак-трак, разлистват
приказки чудни - ръцете си стисват.
Странно, страхувам се. Нова година.
Падам от пътя си. Нежна картина
в спомен се врязва. Няма да мина
в черно-бял свят. До начало ще стигна.
Нова година, свидни моменти.
Пак ще замина, а пътят ще свети.
Нека да има всеки късмета
да бъде обичан, любов да усети...
© Йоана Все права защищены