Но сцената - със Оскар във ръцете
застана мъж от нашата страна.
На пук, на всички родни мекерета
светът го аплодира вечерта.
За Грозев - в залата стояха прави
известни режисьори и звезди.
А тук едни, свещени, руски крави
не спират да го хулят, за пари.
България, ще продължи да ражда
достойни, свои смели синове!
Но и боклуци тук ще се “възраждат”.
Навярно ще ги ринем, векове.
Юри
Йовев
Март
2023 г.
© Yuri Yovev Все права защищены