24 июн. 2023 г., 07:56  

С шепа вишни 

  Поэзия » Другая
176 0 1

Лунен рог в небето залюля  се
и изсипа грейнали звезди.
Те тпретят, припламват, но не гаснат.
Ще събудят Слънцето в зори.

 

В жълто и оранжево ще грее,
та  да стопли  цялата Земя.
Птица ранобудна  ще запее,
весело ще зашумят листа.

 

Лято  е. Години извървяни
искам с тебе да ги споделя.
Мигове красиви, но измамни
ме зареждаха да полетя.

 

Лято е със вишните озрели,
с тихи вечери до късен час.
С шепа вишни -  аленочервени,
чакам те! За  двама ги набрах...

© Ани Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??