3 апр. 2009 г., 09:55

С теб 

  Поэзия
834 1 13

Мъглите излитат от планинските писти
нагоре, нагоре… Небето се чисти,
проблясва лазурното синьо в тревога.
Земята се къпе в очите на Бога.

Обличам душата си в есенна шума.
Разлиства ме вятърът, дума след дума,
зелен изумруд в очите взривява,
зениците гръмват, а птичата врява

изстрелва се в миг над смълчания връх,
въздушна съм аз, по-лека от дъх,
усуквам се тихо, в очите ти слизам,
плъзвам надолу под твоята риза,

изтичам в дланта ти, поемаш ме с шепи,
целуваш ме страстно, заливаш ме с шепот
и цялата нежност на света ме облива,
в която вселена и дух се преливат…

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??