22 дек. 2023 г., 22:27

С усмивка 

  Поэзия » Другая
136 2 10

Когато ставаш на шейсет,

а още дух младежки носиш,

живее в теб едно момче

от зрелостта ти недокоснато.

Когато със характер благ,

/за другите богопомазан/,

достигаш ти до всеки бряг

от ангелски лъчи опасан.

Отдал на близките сърце -

със мъдрост, знания и вяра,

любов дарявай по зрънцЕ

покълващо им според мяра.

И нека вятърът в нощта

залива те със светъл порив,

та днес и утре щедростта

обгръща те със ореоли.

Бъди ни здрав! И остани

за нас ти крепост и подкрепа!

Пребъдвай в идните си дни

с усмивка, съхранила в теб детето !

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??