Когато ставаш на шейсет,
а още дух младежки носиш,
живее в теб едно момче
от зрелостта ти недокоснато.
Когато със характер благ,
/за другите богопомазан/,
достигаш ти до всеки бряг
от ангелски лъчи опасан.
Отдал на близките сърце -
със мъдрост, знания и вяра,
любов дарявай по зрънцЕ
покълващо им според мяра.
И нека вятърът в нощта
залива те със светъл порив,
та днес и утре щедростта
обгръща те със ореоли.
Бъди ни здрав! И остани
за нас ти крепост и подкрепа!
Пребъдвай в идните си дни
с усмивка, съхранила в теб детето !
© Таня Мезева Всички права запазени