30 авг. 2024 г., 08:09

С устрема на Икар 

  Поэзия
122 1 7

И днес Икар криле разтваря

във висините да лети.

Но пак мечтите му провалят

различни пречки и беди.

 

Ала не се отказва лесно –

към Слънцето е устремен.

И във пространството небесно

да се издигне е решен.

 

Но не, че с восък са крилата

слепени, за да полети.

Той пак ще падне на Земята,

защото другите гнети

 

със свойта целеустременост

и порива към свобода.

И пак ще стане, убеден съм.

Но не и вие, господа!

© Диана Фъртунова Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Напразно ми режете крилете, аз летя със сърцето »

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??