10 июн. 2014 г., 19:42

Сакарска идилия 

  Поэзия » Гражданская
321 0 3

Това стихотворение посвещавам на едно китно малко селце! Закътано в САКАР Планина. То се намира в близост до небезизвестната Дервиш могила. Хасковска област, Свиленрадски регион... селцето се казва МУСТРАК!!!

        

Безброй звезди по нощното небе...

-Порой мечти изпълват твоето сърце!

Кадънки цъфнали навън...

Водата тихо ромоли,

от ручей с каменни камбанки!!!

И Бук зелен ти шумоли,

приканва те под свойте сенки!

-За отдих, на старата скамейка...

ти да поседиш.

И времето спокойно,

с природата да споделиш!

-Полегнал си и гледаш към небето.

Щуреца прави ти концерт.

Така ухае ти на пролет...

Изпълва те със аромат.

-Прогонва всички лоши мисли;

А вятърът разрошва леко,

косите на любим човек.

И аромата цветен от полето,

се разнася надалеч.

-Тази тиха, сладостна прохлада...

Идва от САКАРСКА тишина!!!

И нашепва приказки народни,

ставали по таз земя!

 

 

 

© Ангел Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви от сърце Сани,Ели,Краси че споделихте мига със мен!!!Поздрави и творчески успехи!!!
  • Хубаво е!
  • Хареса ми този природен пейзаж, който си описал, Ангел!
Предложения
: ??:??