Вероника е хубаво име
но аз ще ти из измисля ново
за да се отскубнеш
от илюзиите
на старото начало
защото вярата я продават
в закусвални
а библиотеки
се напиваме
безпричинно
с екзалтации
от трибунално естество
Глория не ти отива
липсва ти приспивателното
от химзавода
и не можеш да мечтаеш
за изгубения остров
и не трябва да заспиваш
и не искаш вече
с мен ти да дружиш
Вселената е маргинален спомен
за апатията на един олигарх
а биологията е написана
от историк след
седем синестезии
по механика
© Millennium Aquarius Все права защищены