27.03.2019 г., 16:37 ч.

Сакрал 

  Поезия » Друга
361 2 2

 

Вероника е хубаво име

но аз ще ти из измисля ново 

за да се отскубнеш

от илюзиите

на старото начало

защото вярата я продават

в закусвални

а библиотеки

се напиваме

безпричинно

с екзалтации

от трибунално естество

 

Глория не ти отива

липсва ти приспивателното

от химзавода

и не можеш да мечтаеш

за изгубения остров

и не трябва да заспиваш

и не искаш вече

с мен ти да дружиш

 

Вселената е маргинален спомен

за апатията на един олигарх

а биологията е написана

от историк след

седем синестезии

по механика

 

 

 

© Millennium Aquarius Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??