Два домата,магданоз!
Люта чушка, соев сос!
Всичко туй в една чиния
и шишенце със ракия
е народната салата!
Радост тя е за душата!
Лук, зехтин една лъжица,
без оцет, но със солчица
Раят български е туй!
Без майтап и туй, онуй!
Хора, няма тук шега!
Всичко май си е така!
Значи-има ли салата,
чушка, чесън, два домата,
Може праз или кромид!
Важно е да има вид!
Във чиния наредено,
и за гости натъкмено!
Това е нашата салата
за наслада на душата!
09.07.2024 г.
© Георги Иванов Все права защищены