24 февр. 2011 г., 09:47

Сама с някого 

  Поэзия » Любовная
799 0 6

Съвсем сама съм с твоето присъствие

и със измисленото болно нетърпение

да ме прегърнеш тъй внезапно и стремително,

както без повод правеше го някога.

Настръхналата сянка до прозореца

е днешното ни тъмно отчуждение.

То често сяда между нас на масата,

дори в леглото се промъква непоканено.

Разменяме си вечер пет-шест реплики -

банални, сиви, монотонни фрази.

Успокояваш ме: "Така добре се знаеме,

че и без думи даже се разбираме."

Крещи самотното ми отчаяние

на равното ти примирено безразличие:

"Обичам те, чуваш ли, обичам те!"

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??