21 мая 2011 г., 08:06

Само без въпроси 

  Поэзия » Любовная
787 0 15

Цяла нощ жарава –

кратък летен сън!

Той не заслужава

твоя весел звън.

Утрото въпроси

пламнали реди –

сякаш да износи

нечии вини.

В тъмна нощ безлунна

някой е сгрешил.

Няма страст разумна,

ни любов – без дим.

Барабан не биеш

да я обявиш.

Сякаш в джоба криеш

шест от тото-фиш!

Само без въпроси

в утрото, без дим.

Дрозд в сърцата носим

и да помълчим.

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??