Ще ти драсна клечка кибрит.
И ще запаля цялата ти същност.
Ти ще ми казваш на мен ,
че глупачките само се влюбвали.
Ти ще ми казваш, че вчера,
докато си ме обладавал егоистично,
си се объркал в екстаза
и си ми казал, че ме обичаш.
Ти ще ми казваш, че днес съм ти задушаващо близка.
Вчера звънеше в 6 и повтаряше,
че съм ти липсвала.
Ти ще ми казваш, че съм ти втръснала
от безразличното ми овчедушие...
Искал си да те ревнувам.
Затова си лягал до другите.
Искал си точно в 8 да бъда цялата от коприна.
В 9 да лягам под ножа.
В 10 да си отида.
Може и на глупачката да ти приличам.
Както казваш, само те се били влюбвали.
Но само да драсна клечка кибрит.
Ще изгориш от любов на секундата.
………………………….
Само глупачките се влюбвали?
© Наталия Божилова Все права защищены
миряна...