Само с една гривна той разби витрината,
магазина после тя докосна,
само с една гривна като звяр премина тук,
гривната една смелост залости.
Само с една гривна разби той едно такси,
как прозорците му счупи цели,
една гривна принуди всеки да се съгласи
с истини паважа завладели.
Само с една гривна той разби малка кола,
тази гривна гумите й сряза,
тази гривна по-силна от тролея е била,
нея опитна ръка я пази.
Само с една гривна в банката той влетя,
счупи и витрината на мола,
една гривна разкъса огромен букет цветя,
видяхме откритата й подлост.
21.04.20