20 февр. 2024 г., 08:22

Само смелият високо лети 

  Поэзия
117 0 0

САМО СМЕЛИЯТ ВИСОКО ЛЕТИ


Животът си в ръце вземи,
и нова страница обърни,
облаците в слънце прероди,
нов изгрев от залеза сътвори.
С прошка раните си превържи,
обичай и враговете си дори,
зимата в пролет превърни,
и отново щастлив ще си ти.
От бяла вяра истина сътвори,
на живота клопките победи,
детелина четирилистна посади,
в дните ти сбъдване да се роди.
С непобедими,волни криле лети,
до най-високото небе стигни,
вълшебно щастие да блести,
и невъзможните мечти сбъдни.
На омразата вратата заключи,
мъдрост древна в дните си вгради,
нетленна бяла истина в тях блести,
прошката не означава "забрави",
а "помни,"че никой не е съвършен.
Ново светло начало да се роди,
да изтрие всички ръждиви вини,
с пепел горчивото посипи,
обичай и враговете си дори.
Прошка щедра дните да краси,
щастлив полет дръзко да блести,
в съдбата твоя сбъдване да пее,
доброта в сърцето да грее.
На гнева не плащай данък,
животът е само миг кратък,
живей за този миг красив,
не бъди облак студен и сив.
Като лъч от слънчева дъга,
с обич бяла дарявай топлина,,
всяко зло ти с добро победи,
светлина от мрака зъл сътвори.
Любовта в сърцето си приюти,
в нейните ласки се прероди,
себе си винаги докрай бъди,
красиво щастие от рая си открадни,
дори и невъзможните мечти сбъдни.
Високо и волно победно лети,
най-вълшебното небе отключи,
но не забравяй никога, помни,
само смелият истински лети.

© Кръстина Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??