17 июл. 2017 г., 06:22  

Само този дъжд 

  Поэзия
808 2 8

 

 

Вали.

Навън дъждът разлива

излъганата меланхолия на дните,

в които не сънувам

и изстивам,

в които

абсолютно си отивам.

Вали.

И тишината

ми е спомен,

погледнат отдалече,

от високо...

Дъждът понякога

ме отмалява.

Понякога ме влюбва

във съня си.

През капките

дъждовни

изсветлявам

за миг,

когато разпокъсано

ме няма

в тишината

и в дълбокото.

Вали.

 

 

 

© Геновева Христова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??