Кой със черна боя нарисува
тази тъжна, смирена жена?
На трапезата често гостува,
толкоз тиха и толкоз добра.
Други болка в деня ни посяват,
други сеят в душите ни мрак,
от приятели тя ни спасява,
вечно вярна завръща се пак.
Кой ли с черна боя нарисува,
тази тиха и бяла жена?!
Тя не мами, дори не хитрува...
Тази тъжна, добра САМОТА!
© Красимира Касабова Все права защищены