"Самота"
Сам с моята съдба и стая празна,
забравен от приятели, забравен от любов.
Седя в ъгъла тихо там в тишината,
борещ се за глътка дъх, да остана жив.
Самотата... ох, тази моя самота -
бавно ме убива, не ми дава мира.
След време това ще е само празнота,
не лекувана лесно рана в моята душа.
Чувствам се безсилен, някак привлечен -
в тази моя празна на обич стая.
Продължавам тайно да се моля, да съм спасен -
а до тогава какво ми е - аз си зная.
Когато съм навън, всичко там е мрачно -
мрачно, дори навън да е хубав слънчев ден.
Не знам защо и се чувствам някак тъжно,
някак излъган - в плен на нещо да съм обречен.
Знам, не трябва мой приятел да е самотата,
нито страхът, нито нощта и мракът.
Но, не виждам изход, не съществува любовта
и знам, че не трябва да мисля така.
Казват, че всичко навън е толкова хубаво -
всичко това съм го слушал от всеки човек.
Но чувствам друго и мисля дрезгаво -
как за мойте болки да намеря лек.
Сам съм, самотата оставя своя отпечатък -
дали ще реализирам това, що в мен е скрито.
Животът ще ми даде ли сили да продължа нататък,
или скоро ще ме постави под свое иго.
06 май 2003 год.
Можете да видите клипа към текста на този адрес: http://vbox7.com/play:867f50c8
© Георги Алексов Все права защищены