31 дек. 2010 г., 11:52

Самота 

  Поэзия » Другая
864 0 3

                                  Може би не съм сама в самотата си, а това вече е

                                  нещо...

 


Защо си тъжна, малка облачке,

и твоят ли принц все не идва,

и ти ли губиш търпение вече,

и теб ли само вятърът милва?


       Защо си печална, малка облачке,

       и ти ли чакаш от години,

       и край теб ли магията обична

       всякога обиколи и отмине?


Защо си нажалена, малка облачке,

и ти ли прегръщаш нищото,

и на теб ли се радва само някое куче,

и твоите очи ли избеляха от взиране?


       Защо си скръбна, малка облачке,

       и ти ли просто съществуваш,

       и на теб ли така ти е мъчно,

       че с поглед открит денем сънуваш?


Защо си изстинала, малка облачке,

и твоя южняк ли го няма,

и ти ли звучиш като плачене,

и от теб ли мигът сякаш бяга?


       Защо си празна, малка облачке,

       и на теб ли не достига влага,

       и ти ли си сухото дърво от притчата,

       дето ще живее, но ласка му трябва?


Хайде да се усмихнем, малка облачке,

да преглътнем буцата в гърлото,

да потърсим вътре нещо мъничко

и обърнем гръб на самотното минало!


       Хайде да се спасим, малка облачке,

       да вървим да си търсим късмета,

       може би зад хълма е твоето облаче,

       а някъде там и човекът в доспехи!

 

© Славяна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Щастлива Нова година! Дано няма самота през нея.
  • Хееей, Славяна! Подмини тъгата и си облечи разкошната червена рокля.
    Виж каква си красива? Нека Новата бъде благосклонна към теб и те накара да се усмихнеш! Ние сме с теб. Наздраве!
  • хубаво е!!!Весело
Предложения
: ??:??