18 июл. 2023 г., 10:48

Самота 

  Поэзия » Философская
242 1 0

Седи той там цял ден напълно сам на този стол в тъмнина непрогледна и на пръв поглед лицето безизразно, хиляди тайни на ден то изразява и със смелост в сърцето мечтае върохове непокорими да покорява.
И макар че изглежда той от никого нужда да няма, сърцето му някак тежи му като стомана. И с някакъв креслив, вътрешен вик, иска той някой да хареса неговия лик.
Но седи той на тоз стол, а дните текат си безчет и със времето той остарява, но както преди и сега и после сам си остава.
 

© Георги Аврамов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??