5 авг. 2023 г., 09:49  

Самотен във нощта 

  Поэзия » Любовная
182 0 0

И тази нощ над сънищата властница ми беше! 

Във душата ми широко ти се разпростря. 

Не очаквах и за миг, но ти пред мен стоеше. 

Сякаш си богинята пред райската врата. 

 

Неусетно времето в съня ми се изниза

и споменът за теб в сърцето избледня. 

Сега разбирам, че я няма вече радостта, защото ти частицата си само във съня ми, а не и част от моята съдба. 

 

И ето ме сега, без теб съм вече аз самотен,

уви я няма вече близостта! 

Душата си на дявол бих заложил,

само миг да имам с теб от вечността. 

© Борислав Александров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??