17 янв. 2010 г., 18:40

Самотният извор 

  Поэзия
395 0 1

Защо, защо на плен в плътта
отдаваш мойта красота?
Намерил извора красив,
не пиеш чистата вода,
а се любуваш на брега.

Защо отпуснат се вълнуваш,
в прегръдка на тревите плуваш?
Докосваш нежно със очи
около себе си света,
но сякаш нищо ти не чуваш.

И всеки пътник все така,
поспиращ морен на брега,
не иска да остане тук.
А жаден, може би, за друг
нов извор, пълен с красота,

напуска ме... Но с утринта,
след нощ, потънала в тъма,
водата в мене се вълнува
и недокосната жадува
обятията на река...



© Стефка Крушарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Често си задаваме подобни въпроси! Хареса ми! Поздрав!
Предложения
: ??:??