1 июл. 2023 г., 14:26

Санитарен полуден 

  Поэзия
469 2 3

САНИТАРЕН ПОЛУДЕН

Днес имах санитарен полуден –
изкъпах се – и, лек като фламинго,
изпрах си два чаршафа – бял сатен,
във кофата със три пакета „Бинго”.

От тях изстисках сетне три води.
Четвъртата в сакъзчето я лиснах.
И нов човек във мене се роди! –
во век веков и нине, и во присно.

Една прахосмукачка дръпнах с кеф.
На дворчето изтупах и килима.
И ароматизатор за кенеф –
за всеки случай! – купих, нека има.

И ламината лъснах със парцал,
топен в разтвор с липа и теменужки.
На полилея – ни жив, ни умрял! –
му завъртях три чисто нови крушки.

И клъцнах си ваджишката брада.
Щом дойдеш, може с теб да се целунем?
Кажи, че няма да пропуснеш? Да! –
ще грейна аз в съня ти пълнолунен.

Дори и стих написах – вдъхновен!
Деним си фъснах, сресах се със гребен.
Бе просто санитарен полуден,
във който аз се размечтах за тебе!

23 юлий 2014 г.
гр. Варна, 12, 50 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??