4 июн. 2023 г., 08:53

Сапунено мехурче над света 

  Поэзия
393 3 3

САПУНЕНО МЕХУРЧЕ НАД СВЕТА

 

... момиченце във парка с чашка пяна

в сапунени мехурчета ме скри.

Зелена, жълта, синя и пембяна –

край мене Варна литна във зори!

И завъртях се в шеметни небета,

чух даже своя, дълго мачкан, смях.

И с „Чик-чирик!” над Синята планета

с рояче от мехурчета летях.

И майчицата взе да ме заглежда,

 

и селфи си нащракахме след миг –

сред хиляди мехурчета надежда

със мен – един неотлетял старик.

Момиченцето прати ми целунка! –

и ми помаха с малката си длан.

И сетне три сапуна на сапунка

разбърках у дома в един буркан! –

прекрасен „Dove”, пък и елитна марка,

и духна ли през сламката с уста,

 

елате! – и ще литнем всички в парка

с мехурчетата светли над света!

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??