27 июн. 2015 г., 11:46

Сатира за нас българите (2) 

  Поэзия » Гражданская
312 1 2

 

  •  
 

Сатира за нас българите (2)

 

Приличаме на онзи шоп,

за Вуте "който пръст заложи".

Макар и той да не е топ...

но Вуте, страшно да изложи.

 

Ний също нямаме морал,

човещината си не тачим,

макар, че Господ ни е дал,

по чужди истини се влачим!

 

Наричаха ни „пис миллет“

и аз със болка го признавам…

За туй са фактите безчет

и трудно им се възразява!

 

О, казват, че сме с робски дух!

И че живуркаме мърцина!

Това не е зловреден слух -

дори и в петъка ядем сланина!

 

Бай Ганьо е във нас до гроб…

Не можем да се промениме!
Желаем зам за Света потоп,

щом Вуте в него ще загине!

 

Вървиме ли по този път,

не бихме брали цветовете...

От нас изтича кръв и плът

и заличава вековете!

 

Кому е нужно всичко туй?!

Нас хитреците ни куштисват!

О, българино, ти ме чуй,

така нещата не се вписват“!

 

Ний често в прав път не вървим!

След нас оставяме разруха!

О, трябва просто да градим,

а не да мислим за кожуха!

 

Защо безумно се въртим!?

На друго кой ще ни научи...

О, трябва с мечти да летим,

и нашето ще се получи!

24.03.2014г. Софи

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Това е по силите ми и това правя!А много от нас и това не правят!
  • Един притискан, разбит, ограбен и гладен народ, забравя духовните ценности.
    Инстинкта за самосъхранение поема своята върховна роля.
    Творбата ти е чудесна, но много такива се изписаха и какво?
    Нещо друго е нужно да раздвижи масите -силно, мощно, действащо!
    Поздравявам те за гражданската ти позиция, но се замисли по този въпрос! Желая ти хубав ден!
Предложения
: ??:??