I. Един рейтингов пад на Макрон
Бе с макро-рейтинг Макрон.
Ала "Жълтите жилетки"
стъпкаха го жестоко с подметките си
- баш на "Шанзелизе!"
И вече не се съвзе.
Че на Макрон падна му рейтинга
- до ... микрон.
II. Макронофобията
С треперещ в ръка микрофон,
на фона на "Елисейския", -
пелтечи, заеква,
приглушено отеква, без ек,
реч, криволичеща, като през крив макарон, -
колкото гневът да отпуши.
Ала не вече Макрон - цяла Франция
само себе си слуша!
III. "Жълтите жилетки" и у нас
В цяла Европа бунтовната мода
като епидемия разпространи се.
Тя на Макрон смачка фасона.
Дойде ред на Бойко Борисов.
© Вълчо Шукерски Все права защищены