Apr 24, 2022, 7:26 PM

Сатиричен ретроспект на президента Макрон 

  Poetry
144 0 0

I. Един рейтингов пад на Макрон

 

Бе с макро-рейтинг Макрон.

Ала "Жълтите жилетки"

стъпкаха го жестоко с подметките си

                     - баш на "Шанзелизе!"

 

И вече не се съвзе.

 

Че на Макрон падна му рейтинга

                           - до ... микрон.

 

II. Макронофобията

 

С треперещ в ръка микрофон,

на фона на "Елисейския", -

пелтечи, заеква,

приглушено отеква, без ек,

реч, криволичеща, като през крив макарон, -

колкото гневът да отпуши.

 

Ала не вече Макрон - цяла Франция

                       само себе си слуша!

 

III. "Жълтите жилетки" и у нас

 

В цяла Европа бунтовната мода

като епидемия разпространи се.

Тя на Макрон смачка фасона.

Дойде ред на Бойко Борисов.

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??