10 апр. 2019 г., 15:37

Сбогуване 

  Поэзия » Любовная
547 2 1

Ще те помня зефирено нежен,
като пролет вълнуващ и слънчев.
Не с онази най-зла неизбежност,
покосила пейзажите сбръчкани.

 

Ще те помня какъвто видях те
във невинното чисто начало.
Не какъвто те виждах през раните.
Не обречено, не безнаказано.

 

И след зимите в мене ще нося
на лъчите прозрачните песните.
Не тъжи днес последното сбогом,
щом след него остава човешкото.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??