10.04.2019 г., 15:37 ч.

Сбогуване 

  Поезия » Любовна
461 2 1

Ще те помня зефирено нежен,
като пролет вълнуващ и слънчев.
Не с онази най-зла неизбежност,
покосила пейзажите сбръчкани.

 

Ще те помня какъвто видях те
във невинното чисто начало.
Не какъвто те виждах през раните.
Не обречено, не безнаказано.

 

И след зимите в мене ще нося
на лъчите прозрачните песните.
Не тъжи днес последното сбогом,
щом след него остава човешкото.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??