5 февр. 2023 г., 07:49

Сбъдване на чудесата 

  Поэзия
411 3 4

СБЪДВАНЕ НА ЧУДЕСАТА

 

... и, всъщност, за какво ми бяха всички тъй земни – и неземни чудеса,
да ме приспиват пролетните птички, да се събуждам в утринна роса,
в безсмъртните капани на живота, в безсмислиците светли на смъртта
да вярвам все така, че с Пипилота чорапче – за надеждата! – плета,
денят ми да си литне – черен гарван, и аз нали съм си добро дете,
о, колко искам в приказки да вярвам, макар така лъжовни да са те,   

 

да вярвам – на планети без лисици пикира Принцът на Екзюпери,  
и Жабката танцува по терлици – със сребърни пантофки! –  призори,
рой папараци на една полянка да ме нащракат с кеф за вестник „Днес”,
пак да си пийвам чая със Снежанка – и да я гледам с чар и мил финес,  
и – щом съм трезвен, пак да препрочитам Ян Бибиян и Дяволчето Фют,
с прекрасната, тъй звездна ненасита! – човек да се събужда малко луд.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??