15 янв. 2022 г., 08:23

Сечко Февруари 

  Поэзия » Для детей
394 1 3

Не подавай през прозореца нежната си бузка

Сечко Февруари едър сняг забръзка

шепне тихичко от двора снежното човече

под снежинките измръзнало от студ.

 

Бяла Бела тихо му припява

с кучешкия дрезгав глас

" Бързо, Сашко, вътре влизай"

Малък Сечко е навън.

 

Малък Саши любопитно близва

бялата снежинка и се радва на снега,

а усмивката му детска озарява

ширналата се безкрайна белота.

 

© Дафина Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??