Не подавай през прозореца нежната си бузка
Сечко Февруари едър сняг забръзка
шепне тихичко от двора снежното човече
под снежинките измръзнало от студ.
Бяла Бела тихо му припява
с кучешкия дрезгав глас
" Бързо, Сашко, вътре влизай"
Малък Сечко е навън.
Малък Саши любопитно близва
бялата снежинка и се радва на снега,
а усмивката му детска озарява
ширналата се безкрайна белота.
© Дафина Николова All rights reserved.