15.01.2022 г., 8:23 ч.

Сечко Февруари 

  Поезия » За деца
391 1 3

Не подавай през прозореца нежната си бузка

Сечко Февруари едър сняг забръзка

шепне тихичко от двора снежното човече

под снежинките измръзнало от студ.

 

Бяла Бела тихо му припява

с кучешкия дрезгав глас

" Бързо, Сашко, вътре влизай"

Малък Сечко е навън.

 

Малък Саши любопитно близва

бялата снежинка и се радва на снега,

а усмивката му детска озарява

ширналата се безкрайна белота.

 

© Дафина Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??