Прибират се джуджетата във къщи.
И виждат вътре истински бардак!
Най-първото, започва да се мръщи,
че някой му е бутнал стола пак.
Чинийката си - второто разглежда.
Съзира там остатък от обяд!
А третото - започва да нарежда,
че някой му е взел филия хляб!
Четвъртото открива в свойта супа
къдрици перхидролени коси!
Пък петото - веднага се нацупва,
че вилицата някой му е скрил.
А шестото - се взира в своя чаша.
Червило по ръба намира в миг!
Навсякъде - из дневната е каша!
Наистина бардакът е велик!
Но седмото - избързва да си ляга.
Завива се сред своето легло.
Със глупости, защо да се напряга!
Снежанка под юргана има то!
Юри
Йовев
Април
2021 г.
© Yuri Yovev Все права защищены