22 авг. 2009 г., 21:20

Сеир 

  Поэзия » Юмористическая
601 0 8

               Сеир

 

Висял човек на тротоара

и чакал някакъв трамвай.

Допушвал своята цигара,

но – хоп −насреща полицай:

–Десет лева те глобявам!

–Нещо, старши, май не вдявам!

За какво глобен съм аз?

– За цигарения фас.

Тук обществен е район

и да пушиш има вето.

Даже пише във закон:

„неетично”, „неприето”.

Лична карта дай!

–Вкъщи я остайх.

– Още тридесет за нея!

Казвай име и адрес!

– Ха! – започна да се смее –

ще натягаме днес?

– Още двайсет за обида!

– Давай, давай, да те видя!

Колко още ще изсмучиш?

Или щеш да ме заключиш?

– Като нищо те прибирам!

– Явно доста те нервирам?

С гледащ задник към тавана

сутринта ли, старши, стана?

– В РеПеУто идваш с мен!

И го взе за нищо в плен.

Там дежурният попита:

– За какво го водиш този?

– Ами... прай се на комита.

– Или търси да се вози? –

в смях дежурният избухна,

след което строго грухна:

– Бързо тоя го разкарай

и престъпник ми дакарай!

 

... А на мястото, където

власт показваше ченгето

наркоман жена нападна

и й чантата открадна.

 

П.П.

Щом се простият кретен

с малко власт оторизира,

то, да знаете от мен:

НЕМИНУЕМ Е СЕИРА!

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??