14 окт. 2009 г., 10:29

Селце от звуци - зима 

  Поэзия
853 0 5

Тук няма земна суета!

По улиците - тъмни силуети,

а пушекът е сляпа тишина –

звъни камбана... и настръхвам.

 

На кон препуска младостта,

обула цигански обувки

и следва я бездомно куче,

и сламени каруци от катун.

 

По покривите - бяла самота.

Вратите – с отразени стъпки,

уличните лампи във студа

са сгушени от премълчани случки.

 

Надвесена е планината, с побелели върхове ,

намразила до болка моето бездушие.

Очаква котките на алпиниста в мен

да устоят на бялото на сенките.

 

По върховете – влачещи се облаци

във тишина изгарят хълмове

и нямо е разтапянето на снега,

а кукумявката се радва на предричане.

© МАРИЯ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??