31 авг. 2017 г., 00:41  

Селската чешма 

  Поэзия » Другая
789 2 0

             До каменния праг на селска къща

             тече чешма с корито от гранит.

             Над нея кестен със листа обгръща

             пътечка малка и балкон покрит.

 

             При нея спираха се хора

             да пийнат глътка, капчици живот.

             Врабчета жадни там на двора

             подскачаха по каменния свод.

 

            Пчели работни все жужаха

            подгонени от летен зной,

            и пеперуди без уплаха

            разперваха крилцата свои.

 

 

            До каменният праг на селска къща

            тече чешма с корито от гранит.

            И само спомен мил ме връща

            във онзи свят, с любов пропит.

 

            Пловдив

            30.08.2017

 

            

© Хари Спасов Все права защищены

* – езлък – чардак.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??