21 нояб. 2021 г., 10:52

Семейството е... 

  Поэзия
378 0 2

Промениха се традициите, безспорно!

Но формулата си остава същата!  

Семейството е обич! Безусловна,

щом в дом превърнали сме къщата!

 

Семейството е грижа и утеха!

Подкрепа във времето днешно.

Прошка или път към успеха,                                                               

макар понякога да не е лесно.

 

Палачинки сутрин в неделя.

Брат или сестра. И куче!  

Семейството е споделена вечеря  

с баба, с дядо и с внучета!

 

То е щастливо пътуване.

След грешката - прошка на грях.

Семейни дати. Празнуване!

И детски  радостен смях!

 

Семейството е коледна елха.

Звезда, която свети в здрача.

Любов, магия, светлина.

Късмети в коледна погача.

 

Наздравица със бъклица и дрян.

Искри в домашното огнище.

Семейството е светъл храм.

Памет жива за предците ни!  

 

Честит празник  на Българската православна църква "Въведение на Света Богородица", обявен за .,Ден на християнското семейство“!  

 

© Даниела Виткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??