Промениха се традициите, безспорно!
Но формулата си остава същата!
Семейството е обич! Безусловна,
щом в дом превърнали сме къщата!
Семейството е грижа и утеха!
Подкрепа във времето днешно.
Прошка или път към успеха,
макар понякога да не е лесно.
Палачинки сутрин в неделя.
Брат или сестра. И куче!
Семейството е споделена вечеря
с баба, с дядо и с внучета!
То е щастливо пътуване.
След грешката - прошка на грях.
Семейни дати. Празнуване!
И детски радостен смях!
Семейството е коледна елха.
Звезда, която свети в здрача.
Любов, магия, светлина.
Късмети в коледна погача.
Наздравица със бъклица и дрян.
Искри в домашното огнище.
Семейството е светъл храм.
Памет жива за предците ни!
Честит празник на Българската православна църква "Въведение на Света Богородица", обявен за .,Ден на християнското семейство“!
© Даниела Виткова All rights reserved.