30 авг. 2008 г., 18:05

Сена 

  Поэзия » Оды и поэмы
1016 0 6
 

Образът му от мислите ми не може да изплува,

който го е гледал няма начин поне веднъж да не го сънува:

как разбива се в стената едно сърце голямо,

шампионско, истинско и прямо.

 

 

 

Обичан от Япония до „Спа",

завинаги колосът заспа.

От герой превърна се в реален мит,

шампион от много рядко срещан вид.

 

 

 

Често си задавам един и същ въпрос:

„Щеше ли Шумахер да е във Формулата Boss?",

Щеше ли да има тези ненадминати успехи,

Щеше ли да е Непобедимия в рицарски доспехи?

 

 

 

Дори и той не издържа и пред всички се разплака,

нещо в  него изведнъж прищрака,

на въпрос за Сена избухна в плач, блокира!

Тъжното лице на „робота" целий свят шокира!

 

 

 

Айртон Сена. За него всичко казано е малко.

Няма го. Пилота и Човек го няма. Жалко!

На живо не съм го гледал и безкрайно съжалявам.

Много съм пропуснал. Това го осъзнавам.

 

 

 

Ставах сутрин да гледам Шуми на „Сузука",

спомням си веднъж там гума като спука.

Но дали тоз'  успех Шумахер би повторил,

ако със Сена няколко години бе се борил?

 

 

 

Сена. Съчетание на велик Човек и голям състезател.

Искаш да си Голям - Айртон е показател.

Трепти ръката от почит и респект,

страници бих написал в този аспект.

 

 

 

Когато талантът е смесен с титли и много харизма,

когато човечността преборва егоизма,

когато планетата е натъжена, цялата сплотена,

причината се казва Айртон Сена!

 

 

 

Милиони хора до дълбоки старини живеят,

но за значими да се мислят те дори не смеят.

Даже роднините им забравят за тях,

трагикомедия: сълзи или смях.

 

 

 

Има и други - тях всеки ги помни.

Имената им се изписват с букви огромни.

Те се помнят векове наред, в страни далечни...

Техните сърца не умират. Героите са вечни!

 

 

 

Айртон Сена е един от тези  безсмъртни герои.

Един от малкото идоли мои.

Зрели мъже, дядовци, дечурлига - до един ридаят.

Втори като Сена няма да има - всички го знаят...

 

 

 

 

 

© Чингапук Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??